Tickets & Reservaties

WiseNight in het Instituut voor Natuurwetenschappen!

09/09/2024

WiseNight in het Instituut voor Natuurwetenschappen!

Beleef wetenschap tijdens het WiseNight-festival, op zaterdag 28 september in onze museumzalen.

We bieden je veertien originele activiteiten aan: workshops, muziektheater, animaties, rondleidingen, gezelschapsspellen, augmented reality, ontmoetingen met wetenschappers...

WiseNight is een inclusief evenement dat wetenschap en onderzoek(st)ers in contact brengt met het publiek. De Europese Nacht van de Onderzoekers vindt overal in Europa gelijktijdig plaats.

Wetenschap draait om passie en teamwork. Ze is er voor iedereen die nieuwsgierig is om de wereld te ontdekken en ze te helpen veranderen. Kom naar WiseNight op zaterdag 28 september, om samen met ons de geluiden van de oceaan te horen, de wonderen van onze bodems te leren kennen en te ontdekken hoe het is om een ​​onderzoek(st)er te zijn.

Op het programma: een waterraket of -molen bouwen; topografie leren in een interactieve zandbak; een museumgids vertelt je over de impact van klimaatverandering op biodiversiteit; onderzoekers tonen hoe ze de gezondheid van de bodem achterhalen; tijdens een workshop duurzame smaken ontdekken... Genoeg om de nieuwsgierigheid te prikkelen van iedereen vanaf 7 jaar!

Geniet van dit GRATIS evenement en reserveer je plek:

Ik reserveer
 

 

Een nieuwe activiteit : Klimaatdag in het Instituut voor Natuurwetenschappen (NIEUW!)

Kom met je klas en:

  • Neem deel aan onze klimaatcarrousel:3 mini-gezelschapsspellen over hoe klimaatveranderingen de evolutie mee bepalen.
  • Leer meer over de impact van klimaatverandering op biodiversiteit tijdens een rondleiding door onze zalen.
  • Ontmoet een vrouwelijke wetenschapper en kom meer te weten over haar onderzoek, haar studiekeuzes en de uitdagingen van een carrière in de wetenschap. Alle vragen zijn welkom!

Voor 30 tot 60 leerlingen.
Meer info