Nieuw op woensdag!

27/09/2024

Vraag je je af wat de ideale gezinsactiviteit is op een woensdagmiddag met je (klein)kinderen? Zoek dan niet verder en bekijk ons nieuw aanbod! Van 4 tot 14 jaar samen met een volwassene, met een brede interesse. Voor elk wat wils dus, zelfs een taalbad in het Frans! 

 

Voor dinogeeks!

Later word ik… paleontoloog!

Hebben uw kinderen (7-14 jaar) ooit onze dinosauriërs of andere giganten van dichtbij bekeken? Ze zouden er waarschijnlijk veel herkennen! Ook als ze maar een paar botten zouden vinden? Kom daar als gezin, samen met ons achter! Onze gids neemt je mee door alle fasen van het werk van een paleontoloog. Daarna is het aan jou ! Graaf, zoek en probeer het correcte dier in mekaar te puzzelen. Tot slot neemt onze gids jullie mee de zaal in om het exemplaar te vinden waaraan jullie hebben gewerkt!

Meer informatie 

 

Pour les (futurs) tweetaligen!

Taalavontuur au pays du vivant

Met deze gloednieuwe activiteit stappen je kinderen (van 7 tot 12 jaar) in een avontuur waar natuur en woorden mekaar ontmoeten. Op twee uur tijd ontrafelen we een dier of levensvorm. Zo verfijnen we op een speelse manier onze Franse (dieren)woordenschat, terwijl we meer te weten komen over de natuur. En ontdekken we welke verschillen en gelijkenissen beide talen ons brengen. Het thema voor oktober is « Katachtigen - Les félins ».

Meer informatie 

 

Je hoeft geen groep te zijn om deel te nemen

Ontdek onze minirondleidingen

Ons museum is al educatief en interactief, maar het is nog leuker om tijdens je bezoek te luisteren naar een specialist. Geniet op woensdagnamiddag gedurende 45 minuten samen met je kinderen (vanaf 7 jaar) van het gezelschap van onze supergidsen. Ontdek de verloren wereld van de dinosauriërs op de 2e woensdag van de maand, bewonder de topstukken van het museum op de 3e woensdag van de maand of de dieren in Levende Planeet op de 4e woensdag van de maand.

Meer informatie