Lijst van de voorbije tijdelijke tentoonstellingen

KOOP JE TICKETS ONLINE

TICKETS !

 

Richtlijnen voor bezoekers

Duikende keizerspinguïns (foto: Laurent Ballesta)
Antarctica

Verken Antarctica alsof je er zelf was! Duik samen met weddellzeehonden in water van bijna -2 °C. Ontdek het krioelende leven in de diepten van de Zuidelijke Oceaan. Trek over het uitgestrekte pakijs en kijk toe hoe keizerspinguïns hun jongen grootbrengen …

De prachtige beelden in de tentoonstelling Antarctica zijn het werk van Luc Jacquet, de filmregisseur van La Marche de l’Empereur. Ze tonen de buitengewone – maar kwetsbare – biodiversiteit van het witte continent, zowel op het land als in de zee.

Bezoek deze expo met je expeditieleden in de dop: aan de ingang krijg je een gratis invulboekje, met spelletjes, observatieoefeningen en een quiz.

visual van de tentoonstelling Teddy & Beer: een bruine beer en een knuffelbeer
Teddy en Beer

Welke beren zijn er? Hoe lang bestaan ze al? Eten ze alleen maar honing? Zijn het echt lomperiken? Hoe en waar leven ze? Zijn ze bedreigd? Is de yeti een beer? Ontdek de antwoorden weldra in Teddy & Beer ...

Voor kinderen en hun knuffel(beer) is er een interactief parcours (4+)!

Visual van de tentoonstelling Apenstreken: een mandril (Mandrillus sphinx)
APENSTREKEN

APENSTREKEN, een expo voor grote en kleine (pri)maten!

Dring door tot in het hart van de jungle en ontdek de uitbundige leefwereld van maar liefst zestig verschillende primaten.

Sta oog in oog met de mannetjesgorilla, observeer de orang-oetan, ga op zoek naar de allerkleinste primaat – de dwergmuismaki – of bewonder hoe vindingrijk de chimpansee termieten vangt!

Begrijp hoe apen zich verplaatsen, wat ze eten, hoe ze communiceren en op mekaar reageren.

Visueel van de tentoonstelling GIF (de slang Bothriechis schlegelii)
Expo GIF

Tentoongesteld in het Museum: 07/10/2016 > 03/09/2017

Een tentoonstelling die je nieuwsgierigheid prik(kel)t!

In de tentoonstelling GIF zitten levende slangen, hagedissen, spinnen, kikkers, padden en andere giftige dieren in een twintigtal terraria. Een dierenverzorger kijkt erop toe dat ze gezond blijven. Misschien heb je geluk en kan je hem aan het werk zien in zijn beveiligd laboratorium.

 

Visual van 'WoW - Wonders of Wildlife': een lopende tijger in zwart en wit op een oranje achtergrond
WoW – Wonders of Wildlife

Tentoongesteld in het Museum: 15/10/2015 > 28/08/2016

Een tentoonstelling die je – wow! – met verstomming slaat

Rennen, springen, jagen … Dieren bewegen vaak krachtig, precies, indrukwekkend, wild. Een kudde steenbokken springt van rots tot rots. Twee mannetjesbokken vechten een strijd uit om de macht. Een wolf zit op de hielen van everzwijnen. Leeuwinnen grijpen vluchtende zebra’s. Een tijger op topsnelheid, majestueus…

Hersenkronkels
Hersenkronkels

Tentoongesteld in het Museum: 12/06/2014 > 30/08/2015

J4 h00r, j3 k4n d1t v4n4f d3 33rst3 k33r l3z3n! V3rr4ss3nd w4t j3 br31n 4ll3m44l k4n, n13t?

Je brein kan zich pijlsnel aanpassen en is kampioen in het leren van nieuwe dingen. Maar hoe werkt het? Hoe ziet een neuron eruit? Hoe houden optische illusies en goocheltrucs je voor de gek? En werken de hersenen van dieren op dezelfde manier?

BB_low_NL
Babydieren

Tentoongesteld in het Museum: 14/03/2013 > 11/06/2014

Een tentoonstelling voor gezinnen en scholen, op maat van kinderen van 3 tot 8 jaar. Oudere kinderen, ouders, grootouders, leerkrachten zijn ook toegelaten!

Wie smelt er niet voor een pasgeboren olifantje, een pluizig kuikentje of een babyzebra? De tentoonstelling dompelt jou en je kinderen (of leerlingen) onder in de spannende wereld van de babydieren, vanaf hun geboorte tot wanneer ze zich kunnen beredderen.

Visual van de tentoonstelling 'Prehistorie - Do it yourself!': een jongen maakt vonkjes door met een vuursteen op een stukje pyriet te slaan
Prehistorie – Do It Yourself!

Tentoongesteld in het Museum: 18/10/2012 > 26/05/2013

Ontdek hoe inventief onze voorouders gebruik maakten van de wereld rondom hen.

Eten kopen en klaarmaken, ons verwarmen, ons kleden, de verlichting aansteken … Voor ons is dit al lang geen dagtaak meer. We duwen gewoon op een lichtknop of zetten de verwarming aan als we het koud hebben.

Visual van de tentoonstelling 'Prikkels!'
Prikkels!

Tentoongesteld in het Museum: 06/10/2011 >  02/09/2012

Een tentoonstelling die je zintuigen prikkelt! Hoe goed bedien jij ‘de mottenschieter’? Hou jij het hoofd koel naast een koningspython? Zou je een koe als kompas gebruiken? Vergelijk jezelf met vleermuizen, bijen, slangen … en test niet 5 maar wel 8 zintuigen! Kijken mag, aankomen moet!

Ontdek een veertigtal activiteiten en interactieve toepassingen om je zintuigen te vergelijken met die van de dieren. In de tentoonstelling zie je ook talloze opgezette (en enkele levende) dieren …

Visual van de tentoonstelling 'Walvissen & dolfijnen':tekening van 2 walvisachtigen in een zwarte zee
Walvissen & dolfijnen

Tentoongesteld in het Museum: 14/10/2009 > 29/08/2010

Een speelse reis onder water waar je de boeiende wereld van de zeezoogdieren ontdekt. Duiken toegestaan vanaf 6 jaar! Zet alvast je duikbril op!

Pagina's

Go to top